Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Nytårshilsen fra Borgmesteren.

Året går på hæld, og det er ofte en tid, hvor vi gør status over det forgangne år og kigger frem mod året, der kommer. Det har været et år fyldt med spændende projekter, samskabelse og innovation.

2015 har været et år i samskabelsens tegn, hvor vi sammen med borgere, virksomheder og de lokale aktører har taget hul på fremtidens Nordfyn. Det er blevet til nogle spændende projekter, som kommer både borgere, besøgende og erhvervsdrivende til gode. Allerede nu og i fremtiden.

I 2014 lavede vi en Vision i samarbejde med borgere, virksomheder og alle de aktører, der havde lyst til at biddrage til det fremtidige Nordfyn. Det mundede ud i Vision 2021, som blandt andet fokuserer på at skabe vækst i kommunen og øge bosætningen. Siden har vi været i fuld gang med at forvandle visionen til en masse konkrete aktiviteter.

Sammen med de mange aktører er vi kommet godt på vej for/til at indfri de mål, vi har sat os. Det handler blandt andet om at give vores erhvervsliv optimale rammer og at hæve uddannelsesniveauet, så virksomhederne kan rekruttere de medarbejdere, de har brug for. Samtidig har vi sat tryk på turisme- og eventarbejdet med en helt ny organisation for den indsats.

Samskabelsen ligger øverst i værktøjskassen, når det handler om at drive Vision 2021 frem. Ideerne skal slippes fri, og de skal gribes. Det blev de også, da et helt unikt testcenter for velfærdsteknologi slog dørene op i november 2015. Ideen kom fra den lokale afdeling af Danske Handicaporganisationer og blev båret igennem i samarbejde med en lang række aktører. Der gik kun godt et år fra idé blev præsenteret for kommunen, til den røde snor blev klippet for Living Lab i Særslev.

Som kommune er vi klar til at gå positivt ind i alle idéer, der kan være med til at udvikle vores kommune og skabe mere værdi for vores borgere. Her kan nævnes omdannelsen af Fiona-grunden til en helt ny bydel, der skaber værdi for borgerne og kan anspore interesserede investorer til at gå ind i projektet. Den 14. marts 2015 inviterede Nordfyns Kommune alle interesserede til et åbent hus arrangement, hvor en masse gode idéer kom på bordet – og mange af dem er nu at finde i den udviklingsplan, der bliver retningsgivende for den nye bydel. Det gælder blandt andet en helt ny bypark, en aktivpark, en sansehave og et muligt kulturhus.

I de seneste måneder af 2015 har pilen peget opad, hvad angår indbyggertallet. Samtidig er vi i fuld gang med at udstykke nye byggegrunde i Søndersø, ligesom der også udbydes attraktive byggegrunde til billige priser i resten af kommunen.

Arbejdet med Vision 2021 kommer til at fortsætte i 2016 og de følgende år frem mod 2021. I 2016 sætter vi samskabelsen endnu mere på dagsordenen, og det gælder både landsbyerne som de større byer i vores kommune. Det arbejde glæder vi os meget til at invitere alle vores borgere, virksomheder og foreninger med i.
Med ønsket om et godt og lykkebringende nytår til alle.

Borgmester Morten Andersen