Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Morten Andersen får for lidt i løn! Hva' syn's du?

I en artikel på DR P4 fyns hjemmeside er Morten Andersen af den mening at han og de andre borgmestre får for lidt i løn.

"Jeg kan sagtens forstå, at det for borgerne virker voldsomt, at borgmestre skal stige 30 procent, som kommissionen ser ud til at foreslå. Man skal bare huske, at borgmestrenes løn ikke har været reguleret siden 1994, siger Morten Andersen (V), der er borgmester i Nordfyns Kommune." Udtaler Morten Andersen til DR

Vi synes også det må været hårdt for borgmesteren at hans løn ikke har været reguleret i over 20 år, meeen lad os nu lige se hvad Morten rent faktisk hæver i hyre. Her er tllene for 2015:

Morten Andersen (V) vederlag for 2015:

Borgmestervederlag 662.165 kr.
Vederlag for hjemmeboende barn under 10 år 13.325 kr.
Pension Danmark, bestyrelsesmedlem 100.000 kr.
FynBus, bestyrelsesformand 157.000 kr.

Altså tilsammen har Morten Andersen hævet minimum 932.520 kr. i 2015! Det er vel at mærke et minimumsbeløb, da det ikke oplyses om og i hvilket omfang der er udbetalt penge til diæter, godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste eller kørselsgodtgørelse.

Vi er vel nogen stykker her i Kommunen der gerne ville "nøjes" med en lille million kroner i årlig hyre, men ikke Morten Andersen der ser det helt rimeligt at øge hans - og de andre borgmestres - hyre med 30%, altså så godt 192.000 kr. Bestyrelsesposterne regnes ikke med i lønstigningen.

Hvad synes du?

Link til artikel på DR P4 Fyn

Link til vederlag for alle kommunalbestyrelsesmedlemmer i Kommunen.