Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Pressemeddelelse

Byudvikling på stand by – på ubestemt tid!

Kommunen bad de lokale foreninger spille ind til byudviklingsplanen for Otterup, men politikerne var ligeglade med de lokale.

Handelsforeningen, Markedsforeningen og Otterup Lokalråd blev alle hældt af brættet, da politikerne besluttede, at byudviklingen på og omkring Torvet i Otterup består af en ny belægning uden om Torvet og et nyt byggeri på Torvet.

Glæden over at være sluppet af med Faktabygningen har været stor, men den erstattes nu af et nyt byggeri – for at byfortætte skal der bygges boliger på grunden.

Vi er lodret uenige i beslutningen om at sætte grunden til salg som det første punkt i udviklingen af Torvet i Otterup. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg er skuffet i stor stil, sig formanden for Otterup Lokalråd Franz Rohde.

Vi fremførte til mødet på kommunen, at vi mener, man skulle se på mulighederne for at udvikle Torvet til at blive et område med mulighed for aktiviteter. I stedet fjerner man nu parkeringspladserne fra ydersiden af Torvet, og vi kan igen se frem til, at Torvet bliver et parkeringsområde, der tiltrækker nul og niks.

Samtidigt forstår vi, at alle midlerne skal bruges på belægning på vejene rundt om Torvet. Mindst otte års byudviklingsmidler går til det. Jeg kan ikke sige det tydeligere: Jeg er virkeligt skuffet!

Formanden for Handelsforeningen i Otterup, Vibeke Hansen, udtaler: Det er dog utroligt frustrerende, at de ikke gider høre lidt på os, der har den daglige gang i Otterup midtby.
Vi var meget tydelige til mødet med kommunen, men vi har åbenbart ikke kunne råbe de lokale politikere op. Det er ærgerligt.

En ny bygning på faktagrunden giver mange flere begrænsninger end muligheder. Og hvor skal de nye beboere parkere? Foran vores butikker, eller skal Torvet igen kun være en parkeringsplads? Det er virkeligt trist.

Stig Thomsen fra Markedsforeningen er meget direkte. Jeg synes, det er en skandale, siger han. Man spørger de lokale – først til et borgermøde og så indkalder man de lokale foreninger, men man er fuldstændig ligeglad med, hvad de lokale mener.

Vi må jo spørge os selv, om vi i fremtiden skal bruge tid og energi på sådanne dialoger med kommunen, når det intet – som i absolut intet – flytter.

Med den politiske beslutning om at sætte faktagrunden til salg, har man sat byudviklingen på stand by – på ubestemt tid. Og man har begrænset muligheder på en nærmest ødelæggende måde.

De tre lokale foreninger står frem med deres kritik nu med det samme, for de vil ikke risikere, at borgerne i Otterup skal gå rundt med det indtryk, at de lokale er blevet spurgt, og at de har nikket ja til den måde, man fra politisk side har valgt at forløbet af byudviklingen i Otterup skal foregå på.

Derfor fremsender de tre foreninger denne pressemeddelelse i fællesskab – ligesom de tidligere i fællesskab har fremsendt deres synspunkter til medlemmerne af Økonomiudvalget. Denne skrivelse medsendes her.

Otterup Lokalråd                              Franz Rohde                 Tlf. 24 60 27 73
Otterup Handelsforening                  Vibeke Hansen              Tlf. 50 50 28 03
Otterup Markedsforening                 Stig Thomsen                Tlf. 51 26 92 54